Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 • Rendezők: Josh Cooley
 • Producer: Jonas Rivera
 • Forgatókönyvírók: Stephany Folsom
 • Szinkronhangok: Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, Annie Potts, Estelle Harris
 • Zene: Randy Newman
 • Bemutató:
  • USA 2019. Június 21.
  • Magyar 2019. Június 20.
 • Bevétel: $ 1,045,888,934
 • Előző: Toy Story 3. (2010)

Toy Story 4. 2019-ben bemutatásra kerülő amerikai egész estés animációs film, mely a Toy Story-filmsorozat negyedik része, és egyben a 2010-ben bemutatott Toy Story 3. folytatása, a Pixar Animation Studios huszonegyedik filmje. Forgalmazója a Walt Disney Pictures. A harmadik rész után kilenc évvel mutatják be, az Egyesült Államokban 2019. június 21-én, míg Magyarországon egy nappal korábban, június 20-án, a Fórum Hungary jóvoltából.

Cselekmény: Andy gyerekkorának idején, amikor Woody, Buzz, Jessie és a többi játék megmentik Távirányt, az esőben felejtett távirányítós autót, azzal egy időben, Andy húga, Molly elajándékozza egyik régi asztali lámpáját. A lámpa állandó tartozéka Bo Peep, a porcelánból készült pásztorlány-figura, Woody szerelme. Woody szeretné megmenti Bót, de a pásztorlány elfogadja, hogy ideje továbblépnie egy új gyerekhez. Felajánlja Woodynak, hogy ő is tartson vele, de a cowboy inkább Andyt választja, tudván, hogy a gazdájának még mindig szüksége van rá. Szomorúan búcsút vesznek egymástól.
Kilenc évvel később, amikor Andy főiskolára megy, elajándékozza a játékait egy Bonnie nevű kislánynak. A játékok boldogok új gazdájuk oldalán, habár, ahogy Bonnie cseperedik, egyre kevesebbet játszik Woodyval. Amikor elérkezik a bemutatkozó nap az általános iskola első osztályában, Bonnie rettenetesen fél, ezért Woody úgy dönt, vele tart a hátizsákjában, annak ellenére, hogy játékot nem lehet az iskolába vinni. Bonnie-nak nehezen megy a barátkozás a többi gyerekkel, ezért Woody titokban segít neki, és kézműves kellékeket juttat az asztalára, egy műanyag villával egyetemben. Bonnie ezeknek a segítségével egy saját játékfigurát készít, akit Villinek nevez el. Woody legnagyobb megdöbbenésére, a villa később életre kell Bonnie hátizsákjában. Mivel nem képes elfogadni, hogy játékként kezelik, nem pedig evőeszközként, ezért folyamatosan meg akar szökni Bonnie-tól. Woody vállalja, hogy vigyáz rá, miután látta, hogy Bonnie-nak milyen sokat jelent. A kislány és családja autóstúrára indulnak egy lakókocsival, ahová Bonnie viszi az összes játékát. Az út során Woodynak egyre nagyobb gondot jelent Villi pesztrálása.
Kihasználva Woody pillanatnyi figyelmetlenségét, Villi végül kiugrik a lakókocsi ablakán, épp miközben az országúton hajtanak. Woody utánaugrik, s megígéri a többieknek, hogy visszahozza, mire a legközelebbi pihenőhelyre érnek. A visszaút során elbeszélget Villivel, és végre megérteti vele, milyen jó dolog játéknak lenni. Az immár fellelkesült Villi alig várja, hogy visszatérjen Bonnie-hoz. A városba érve elhaladnak egy régiségkereskedés előtt, ahol Woody észreveszi a kirakatban Bo régi lámpáját, így nem állhatja meg, hogy beosonjon a boltba, és körülnézzen. Itt találkoznak egy Gabby Gabby nevű antik babával, aki félelmetes, hasbeszélő bábukból álló szolgákkal, a Bensonokkal veszi körül magát. Gabby Gabby hamar szemet vet Woody egyedi hangdobozára, amit ki akar cserélni a saját, hibás hangdobozával, hogy így végre örökbe fogadja őt a bolttulajdonos jámbor unokája, Harmony. Woodynak sikerül épségben elmenekülnie, a Bensonok azonban elfogják Villit. A bolttól nem messze áll egy vidámpark, ahol menedéket talál. Itt végre újra találkozik Bóval. A kezdeti örömök után megdöbbenve tapasztalja, hogy Bo most már "elveszett játékként" él, és bajbajutott játékokon segít a szabadidejében. Bár veszélyesnek tartja a régiségboltot és Gabby Gabbyt, végül mégis rászánja magát, hogy segít Woodynak megmenteni Villit, és visszajuttatni mindkettejüket Bonnie-hoz.
Bonnie és családja a vidámpark melletti pihenőhelyre érnek, ahol a kislány szomorú Villi eltűnése miatt. Buzz vállalkozik rá, hogy megkeresi Woodyt és Villit. A vidámparkban azonban berakja őt egy nyereménygép játékai közé. Sikeresen megszökik, ám a szökésével magára haragít két összetartozó plüssállatot, akiknek ezzel elszúrta az esélyét, hogy gazdára leljenek. Dühösen követik őt, s épp a régiségbolt mellett érik utol, ahol Buzz találkozik Woodyval és Bóval. Woody megígéri nekik, hogyha segítenek Villi megmentésében, akkor otthonra lelnek Bonnie-nál. A mentőakció azonban kudarcba fullad, és a kis csapatnak épphogy csak sikerül megmenekülnie a bolt vérszomjas macskája, Sárkány elől. A kudarc szembefordítja egymással Bót és Woodyt: Bo azzal vádolja Woodyt, hogy képtelen elfogadni, ha egy gyereknek már nincs szüksége rá, ezért akaszkodik annyira Bonnie-ra, míg Woody szemében Bónak fogalma sincs, mit jelent a hűség, ezért hagyta el egykor a gazdáját, és őt is. A vita külön utakra tereli őket. Woody megkéri Buzzt, hogy menjen vissza a lakókocsihoz, és érje el, hogy Bonnie családja idejöjjön, míg ő behatol a boltba, hogy egymaga mentse meg Villit.
Gabby Gabby alkut ajánl Woodynak: a hangdobozáért cserébe odaadja neki Villit, miközben őszintén elmondja azt is, hogy mennyire szeretne végre egy gyerekhez tartozni. Woody rááll az alkura, így a Bensonok kiszerelik belőle a hangdobozát, és átültetik Gabby Gabby-be, ám utána rendesen megvarrják mindkettejüket egy varrógéppel. Woody, Villivel együtt már távozni készül, ám mindkettejüket elszomorítja, mikor azt látják, hogy Harmony, még az új hangdoboz ellenére sem akarja magához venni Gabby Gabbyt. Woodynak megesik a szíve a babán, és felajánlja, hogy tartson velük Bonnie-hoz. Időközben Bo is visszatér a boltba, miután belátta, hogy korábban durva volt Wooddyval. Segít Woodynak és csapatának, hogy épségben eljussanak a vidámparki körhintához, ahová Woody a találkozót beszélte meg Buzz-zal. Bonnie játékai eközben átprogramozzák a lakókocsi GPS-ét, így elérik, hogy az visszaforduljon a vidámparkhoz.
A körhinta felé tartva Gabby Gabby észrevesz egy kislányt a vidámparkban, aki elvesztette a szüleit. Elhatározza, hogy az ő játéka lesz. Amikor a kislány rátalál a kedves kinézetű babára, mindez bátorságot ad neki ahhoz, hogy egy biztonsági őr segítségét kérje a szülei megtalálásában. A szülők végül rálelnek a kislányukra, ami hatalmas boldogsággal tölti el őket, épp úgy, ahogy Gabby Gabbyt is, hogy végre gazdára lelt. Woody és Bo elégedetten nézik mindezt a távolból.
A lakókocsi, kisebb akadályok után, végül megérkezik a vidámparki körhintához. Míg a szülők a rendőrökkel tárgyalnak tiltott területre való behajtásért, Woody, Bo, és Villi átmásznak a lakókocsi tetejére, ahol találkoznak a többi játékkal. Bo nagyon örül, hogy viszont láthatja a régi barátait, ám a lakókocsi hamarosan indulni készül, így elérkezik az elválás pillanata. Woody és Bo nagyon szomorúak emiatt, ám Buzz, aki tudja, hogy a barátja Bo mellett a legboldogabb, meggyőzi, hogy Bonnie jól meglesz nélküle is. Woody ez alapján belátja, hogy neki is ideje továbblépnie. Egy utolsó nagy búcsút vesz szeretett barátaitól, a seriffjelvényét emlékül nekik adja, és meghatódva nézi végig, ahogy a lakókocsi elhajt a vidámparktól. Miközben a többiek azon tanakodnak, hogy Woody mostantól elveszett játékként fog-e élni, Buzz boldogan konstatálja, hogy Woody többé már "nem elveszett."
Woody és Bo megkezdik új, közös életüket, amelyben gazdára vágyó vidámparki játékoknak segítenek, köztük a két komikus plüssállatnak is, Kacsának és Nyuszinak. Bonnie játékai, Woody példáján, továbbra is azon vannak, hogy a gazdájukat segítsék a mindennapi boldogulásban, Villi pedig végre elfogadja a szerepét, mint Bonnie kedvenc játéka. Rövidesen nagy öröm éri, mikor Bonnie hazahoz egy másik, saját kezűleg készített játékot: egy műanyag kést, Karent, aki történetesen lány.

Produkció: Lee Unkrich rendező a harmadik film kapcsán elmondta, nincs tervbe véve negyedik rész. „Nincsenek terveink a Toy Story 4-et illetően” – közölte a direktor. „Igazán hízelgő, hogy az emberek szeretnék – emlékeztet rá, mennyire kedvelik is a szereplőket. (Azonban) nagyon fontos volt számomra, hogy ne csupán újabb folytatást készítsünk ezzel a filmmel, ne csak egy újabb toldaléka legyen a másik kettőnek. Mindig is úgy tekintettem rá, mint a teljes történet lezárására.” Mindazonáltal, egyes szereplők, így Woody és Buzz visszatér még rövidfilmekben. Az első ezek közül na 2011 nyarán mozikba került Verdák 2.előtt volt látható.
2014-ben hivatalosan bejelentették, hogy érkezik a Toy Story negyedik része. A filmet Josh Cooley rendezi.
"Eredetileg nem terveztünk negyedik részt, mivel olyan tökéletesen befejeztük a játékok történetét, hogy nem volt szükség folytatásra" - nyilatkozta John Lasseter. "De miután Andrew (Stanton), Pete (Docter) és Lee (Unkrich) előjöttek ezzel az ötlettel, olyan remek volt, hogy napokig képtelen voltam kiverni a fejemből. Tudtam, hogy filmet kell csinálnunk belőle."
Lasseter azt is bejelentette, hogy a film sokkal inkább a játékokra fog koncentrálni és kevesebb szó lesz benne az emberekkel való kapcsolatukról. A film romantikus történet lesz, Woody és Boo Peep szerelmi kapcsolatát mutatja majd be. Az is kiderült, hogy Tom Hanks és Tim Allen visszatérnek Woody és Buzz szerepére. Randy Newman szintén visszatér, mint zeneszerző. Korábbi színészek közül visszatér még Joan Cuscak, Laurie Metcalfés és Kristen Schaal. Eredetileg Don Rickles is visszatért volna Krumplifej úr szerepére, ám ő nem sokkal a munkálatok megkezdése előtt meghalt.
A Toy Story 4-et eredetileg 2017-es bemutatóra szánták, de a premierjét később megcserélték a Verdák 3. 2018-as bemutatójával. Később ezt a dátumot ugyancsak megcserélték A Hihetetlen család 2. című filmmel, úgyhogy a Toy Story 4 végleges bemutatóját 2019. június 21-re tűzték ki.

Bonnie játékai:

 • Woody: A cowboy-rongybaba, aki mindig is tisztában volt első számú feladatával: vigyáznia kell a gazdájára, legyen az akár Andy, akár Bonnie. Nehezen birkózik meg az új helyzettel, melyben jelenlegi gazdája már nem tart rá olyan nagy igényt, mint az előző. Ennek ellenére mindent megtesz, hogy a reá számító gyereket boldoggá tegye, még, ha ez számára kellemetlen feladatokkal is jár. Ám egy autóstúra és egy régi barátjával való viszont találkozás ráébreszti, hogy a világ sokkal nagyobb, mint hitte, és, miközben a legnagyobb félelmével szembesül, arra is ráébred, mit jelent igazából játéknak lenni.
 • Buzz Lightyear: A műanyag csillagharcos-figura Woody legjobb barátja, aki mindig a cowboy oldalán áll, akármilyen kalandba is kerüljenek. Amikor Woody újfajta döntéseket kénytelen hozni az életére nézve, a hűséges csillagharcos szintén komoly választások elé kerül, melyekben a "belső hangjára" támaszkodik – amit ő kezdetben hangdobozából érkező automatikus mondatokként értelmez. Végül el kell fogadnia, hogy ami a legjobb barátja és a saját maga számára jó, az nem minden esetben ugyanaz.
 • Villi: Bonnie játékainak legújabb tagja, az egzisztenciális válságban szenvedő műanyag villa, akit némi ragasztó, gyurma, és szövetanyag kreatív egybegyúrásával tettek játékká. Maga sem érti, miért kelt életre, mikor eldobható evőeszköznek szánták, így feltett szándéka, hogy visszakerüljön a "szemétbe", ahová való. Kitartó barátokra és egy nem mindennapi kalandra lesz szüksége, hogy megértse, milyen kivételes helyzetbe is került játékként, ennek alapján pedig felfedezi a saját fontosságát is az életben.
 • Jessie: A jódlizó cowgirl-rongybaba. Bonnie játékaként sokkal nagyobb figyelmet kap, mint Andynél, amiről tudja, hogy némileg csalódottsággal tölti el a háttérbe szorult Woodyt. Ennek ellenére mindenben kész segíteni a cowboyt páratlan ötleteivel, és bátor, tettre-kész húzásaival. Woody ennél fogva később méltó utódra talál benne a játékok vezetőjeként.
 • Krumplifej úr: Darabjaira szedhető, krumplitestű játékfigura, férj, és három gyerekes apa. Az előző részekkel ellentétben most sokkal kevesebbet szólal meg, főként a hangadója, Don Rickles halála miatt, akit csupán néhány szavas, archív mondatokkal helyettesítettek a filmben.
 • Krumplifej asszonyság: Krumplifej úr törődő felesége, a három kis űrlény fogadott mamája.
 • Rex: A zöld színű, műanyag Tyrannosaurus rex figura, akin a vészhelyzetekben mindig úrrá lesz a pánikroham.
 • Slinky: A fémrugós testű tacskó.
 • Guba: A mókás és informatív malacpersely.
 • Szemenagy: Jessie szótlan, de hűséges paripája.
 • Kis zöld emberkék: A játékgépből kihalászott, sokszemű ufók, a Krumplifej házaspár fogadott gyermekei.
 • Tüsi úr:A zöld nadrágos, színészi képességekkel megáldott plüss sündisznó, aki kihívásként él meg minden új szerepet, amit Bonnie a játszásnál ráoszt.
 • Dolly: Kedves rongybaba, Bonnie legrégebbi játéka, ennél fogva nagyon komolyan veszi a feladatát, és gyakran ütközik ki a Woodyval való ellentéte, akivel nem győzi megértetni, hogy Bonnie "nem Andy", ezért másféle bánásmódot igényel.
 • Bogi: Plüss egyszarvú, aki él-hal a váratlan izgalmakért.
 • Trixi: Triceratops játékdinoszaurusz, aki jól kiismeri magát a műszaki dolgokkal, amit a játékok gyakran vesznek igénybe.
 • Melephant Brooks, Bitey White, és Carl Reineroceros: Egy műanyag elefánt, medve, és orrszarvú trió. Bonnie régi játékai, akikkel már évek óta nem játszik, ezért elfeledve porosodnak a szekrényben, amitől Woody retteg, hogy ő is erre a sorsra jut. Érdekesség, hogy a neveiket a hangjukat szolgáltató komikus-legendákról kapták: Mel Brooks, Betty White, és Carl Reiner.

Elveszett vagy gazdátlan játékok:

 • Bo Peep: Az egykor Molly Davishez tartozó, majd később elajándékozott porcelánfigura, aki sokáig egy régiségboltban porosodott, mígnem úgy döntött, kezébe veszi a saját sorsát, és elindul világot látni. Woodyhoz mindig is erős érzelmi szálak fűzték, így mérhetetlenül boldog a viszont találkozástól, egészen addig, míg rá nem jön, hogy a külön töltött évek alaposan megváltoztatták kettejük világnézetét a játéklétről. Mindez később arra készteti, hogy válasszon a szerelme iránti hűsége, vagy az új életstílusához való elkötelezettség között.
 • Gabby Gabby: A Második Esély nevű régiségkereskedésben porosodó antik, felhúzásra beszélő baba, akinek gyárilag hibás hangdoboza megfosztotta a lehetőségtől, hogy valaha is egy gyermekhez kerüljön. Woody felbukkanásával végre esélyt lát arra, hogy az álma, melyben gazdára talál, megvalósuljon, és ennek eléréshez még az erőszak alkalmazásától sem riad vissza. A szép szót azonban sokkal többre becsüli, és őszintesége, barátságos természetével együtt, segíti abban, hogy megértesse és elfogadtassa magát másokkal.
 • A Bensonok: Ijesztő külsejű, néma hasbeszélő bábuk, akik vakon követik Gabby Gabby minden parancsát – legyen az helyes vagy helytelen.
 • Kacsa és Nyuszi: Egy összetartozó plüssállat-duó, akik egy vidámparki nyereménygép fődíjai, amit Buzz akaratlanul is eloroz előlük. A feldühödött páros ezért a szökevény csillagharcos nyomára ered, és ezzel olyan kalandba csöppenek, amelyben nemcsak minden képességük bevetésére szükség lesz, de talán még egy hőn áhított gazdát is találnak maguknak.
 • Duke de Bumm: Bo régi barátja, egy kanadai kaszkadőrről mintázott, motoros akciófigura, aki, bár minden helyzetben bátor, komoly kihívást jelent neki a saját komplexusaival való szembenézés; a gazdája egykor elhagyta őt, mert nem volt képes olyan nagyot ugrani, mint, ahogy azt a reklámfilmben mutatták. Képességei nagyban segítenek a Villiért indított mentőakció kivitelezésében.
 • Kac-Kac McGribli: Egy alig fél centiméteres rendőr-játékfigura, Bo elkötelezett társa, egészen a régiségboltban való találkozásuk óta. Általában Bo vállán ül, ahonnan instrukciókkal és jó tanácsokkal látja el. Időnként a pásztorlány "lelkiismereteként" is szolgál, és fordított pszichológiával igyekszik őt a helyes döntésre sarkalni.
 • Kommandós Carl: Három egyforma műanyag katona, akiknek Bo korábban segített a megreparálásban, azóta hálásak neki.

Emberek:

 • Bonnie Anderson: A félénk kislány, Andy játékainak új gazdája. Nagy nyomás nehezedik rá, amikor az óvodából átkerül az iskolások világába, ahol eleinte nehezen megy neki a beilleszkedés. Az új és ijesztő helyzetben csupán a saját kezűleg készített játékfigurája, Villi nyújt számára megnyugvást, ezzel viszont eddigi legnagyobb kihívásuk elé állítja a többi játékát, egyet pedig, a leghűségesebbet, különösen is.
 • Mrs. Anderson: Bonnie gondoskodó, figyelmes édesanyja, aki igyekszik megnyugtatni a kislányát az első osztály okozta nehézségekben, még, ha ez azzal is jár, hogy egy eltűnt műanyag villát kell Bonnie-nak folyton megkeresnie.
 • Mr. Anderson: Bonnie szerető édesapja, aki autóstúrára viszi a családját, ahol nem várt akadályokba is belebotlik.
 • Margaret: A Második Esély régiségkereskedés idős tulajdonosa.
 • Harmony: Margaret unokája, aki gyakran tölti a szabadidejét a nagymamája boltjában. Kedves és szépen játszó kislány. Gabby Gabby benne látja az ideális gazdát.
 • Harmony anyukája: Margaret lánya, Harmony édesanyja, aki nem igazán támogatja, hogy a lánya folyton játékokat hozzon el a régiségboltból.
 • Miss Wendy: Tanítónő az iskolában, ahová Bonnie jár. Ő bátorítja Bonnie-t Villi elkészítésére.
 • Mutatványos Axel: A vidámparki nyereménygép üzemeltetője, aki megtalálja Buzzt, és a többi nyeremény közé rakja.
 • Elveszett kislány: Egy eltévedt kislány a vidámparkban, aki Gabby Gabby új gazdája lesz, miután a baba bátorságot ad neki a szülei megkereséséhez.
 • Andy Davis: A játékok előző gazdája, csupán egy flashback-jelenetben szerepel a film elején, ami bemutatja miként cseperedett fel.
 • Mrs. Davis: Andy édesanyja, szintén csak a film elején látható visszatekintésben szerepel.

Előzetes: